Kuifje en Hergé aan zee – tentoonstelling in Oostende – juni/sept 2007

kuifje4.jpg
Voor Kuifje, reporter en globetrotter, bestaan geen grenzen. Hij reist over zeeën en oceanen en ontdekt steeds weer andere continenten. Daarvoor maakt hij gebruik van de transportmiddelen van zijn tijd, en schepen spelen daarbij een grote rol.

De tentoonstelling ‘Kuifje en Hergé aan zee’ zet het belang van de zee in de Avonturen van Kuifje in de kijker. Ze toont hoe Hergé geleidelijk het maritieme universum ontdekte en hoe hij een meester zou worden in het uitbeelden van de zee en van schepen.

Ze belicht ook hoe Hergé en Kuifje in contact kwamen met Oostende. Schetsen, originele tekeningen, plannen, foto’s en maquettes lichten Hergés ‘klare lijn’, diens zorg voor nauwkeurige documentatie en zijn vertelkunst toe.

Deze tentoonstelling is tot 30 september 2007 te zien in de Venetiaanse Gaanderijen, hoek Zeedijk/Parijsstraat, in Oostende, België. Organisatie Cultuurdienst Oostende.
kuifje3.jpg
Album ‘Et Doenker Ejland’
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is het album ‘De zwarte rotsen’ is vertaald in het ‘Oostends’. De vertaling is van Roland Desnerck, de auteur van het onvolprezen Oostends Woordenboek en grote kenner van het leven van het zeevolk uit de kuststad.

Dit album werd gerealiseerd als eerbetoon aan Hergé, die vaak zelf in de Koningin der Badsteden verbleef en wiens Eeuwfeest dit jaar wereldwijd wordt gevierd.

Het album is te koop bij In&Uit Oostende voor 11,50 EUR.



Leave a Response