Uitgeverij Manteau met 4 titels op Longlist Gouden Strop 2012

Vandaag werden de tien boeken bekend gemaakt die op de longlist voor De Gouden Strop 2012 staan. De Gouden Strop wordt uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek op 31 mei.

De winnaar van de Gouden Strop ontvangt een cheque van €10.000,-, en een sculptuur van Marianne van den Heuvel.

Op de longlist staan de volgende 10 boeken

  • Pieter Aspe – Solo (Manteau)
  • Derwent Christmas – Volmaakte verdwijning (Nieuw Amsterdam)
  • Toni Coppers – Iris was haar naam (Manteau)
  • Bram Dehouck – Een zomer zonder slaap (De Geus)
  • Ruben van Dijk – Wild water (A.W. Bruna)
  • Nellie Mandel – Blauwe sneeuw (Manteau)
  • Griselda Molemans – Oog van de naald (Mistral)
  • Gaea Schoeters – Diggers (Manteau)
  • Charles den Tex – De vriend (De Geus)
  • Peter de Zwaan – De vuurwerkramp van Harmen Saliger (Cargo)

Deze boeken werden gekozen uit totaal 98 titels die werden ingezonden voor De Gouden Strop 2012.

Verder werd vandaag bekend gemaakt dat de organisatie rond deze prijs is overgedragen aan het CPNB. Uit het persbericht:

De CPNB en het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) hebben besloten hun samenwerking te intensiveren. Als eerste stap draagt het GNM de organisatie en uitreiking van De Gouden Strop en de Schaduwprijs volledig over aan de CPNB. Later zullen andere gezamenlijke initiatieven ontplooid worden betreffende het spannende boekengenre. ‘De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn al jaren kind aan huis bij de CPNB en we zijn dan ook enorm blij deze mooie prijzen in onze familie te mogen verwelkomen’, aldus directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer. ‘Dit is de volgende logische stap in een steeds inniger wordende samenwerking,’ aldus Willem Asman, voorzitter van het GNM. Met de aangekondigde samenwerking komt een einde aan de langjarige verbintenis tussen het GNM, de Stichting LIRA Fonds en RDC/The Read Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *