Karl May – de meest gelezen schrijver ter wereld – overleed 100 jaar geleden

Vandaag, 30 maart, is het 100 jaar geleden dat de Duitse schrijver Karl May overleed. Met 200 miljoen verkochte boeken geldt hij als de best verkochte Duitse schrijver. In de jaren ’60 en ’70 groeide hij uit tot misschien wel de meest gelezen schrijver ter wereld.

In Duitsland is er wel aandacht voor en op deze website zijn verschillende activiteiten en tentoonstellingen te vinden.

Lange Karl-May-Nacht im ZDF – 1 april

In de nacht van 1 op 2 april besteed de Duitse zender ZDF aandacht aan Karl May. Dat begint om 1 uur met de documentaire “Terra X: Karl May – das letzte Rätsel” (info). Daarna is er een discussie met ernstig kijkende heren in Nachtmagazin (is hier al te zien) en tenslotte om 2.45 u nog een docu “Karl May reist zu den lieben Haddedihn” (info).

Karl May symposium – In Nederland werd op 16 maart 2012 door de Karl May Vereniging en de Duitse Bibliotheek in Den Haag, samen met de Koninklijke Bibliotheek een herdenkingsprogramma georganiseerd (zie eerder bericht bd) en op die dag besteedde de actualiteitenrubriek EenVandaag ook aandacht aan de sterfdag van Karl May met een item van 4 minuten.

.
sitestat

 

 

Voor de vele verzamelaars van Karl May boeken is op 16 maart een nieuwe, zeer uitgebreide bibliografie beschikbaar gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *