Zomerlezen 2007

zomerlezen2007.jpgMaandag 2 juli start de tweede editie van de campagne Zomerlezen.
Waren het vorige zomer vijf bekende Nederlandse vrouwen (Isa Hoes, Neelie Kroes, ‘Tante Es’/Jörgen Raymannn, Simone Kleinsma en Samira Abbos) die met een boek naar keuze geportretteerd werden, dit jaar zijn het vijf helden van het witte doek, de acteurs Jeroen Krabbé, Carel Struyken, Mimoun Oaissa, Michiel Huisman en Roeland Fernhout, allen gefotografeerd door de Zilveren Camera-fotograaf Morad Bouchakour op een voor de geportretteerde speciale plek.

Jeroen in zijn tuin in Amsterdam, Carel in zijn jacuzzi in Pasadena, Californië, Mimoun op de Tower Bridge in Londen, waar hij momenteel verblijft, Michiel in de duinen van Wijk aan Zee en Roeland in de trein onderweg naar Parijs.

Onder de titel Zomerlezen zullen de foto’s op affiches door het gehele land het publiek vanaf 2 juli oproepen hun voorbeeld te volgen. Zomerlezen is een initiatief van de Stichting CPNB.

De campagne is geïnspireerd op de succesvolle Amerikaanse campagne Get Caught Reading, waarbij bekende Amerikanen, van hiphop-ster tot First Lady, lezend worden geportretteerd.

De affiches hangen vanaf maandag 2 juli tot en met dinsdag 31 juli op de NS-perrons en langs de snelwegen bij tankstations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *