Larry Portzline reist in 10 weken langs 200 zelfstandige boekwinkels in 50 Amerikaanse staten…

portzline.jpgLarry Portzline, de man van het ‘Bookstore Tourism’ (zie post van 11 december j.l.) heeft een plan in voorbereiding om het bestaan van de ‘independent bookstore’ te promoten.

Onder de titel “Why do indie bookstores matter?” gaat hij op 1 april 2008 van start voor een 10-weekse reis door 50 Amerikaanse staten. Hij zal daarbij minimaal 200 lokale, zelfstandige boekwinkels bezoeken en daarvan uitgebreid verslag doen op een speciale weblog d.m.v. interviews, podcasts, foto’s en video.

De nadruk ligt hierbij op het belang van de zelfstandige bookshop voor de local community:

“What better way is there to understand the independent spirit of this country than by visiting its independent bookstores?” Portzline asked. “Indie bookshops are a thousand other things besides retail establishments — they’re gathering places for the community, cultural centers, promoters of reading and literacy, storehouses of knowledge, defenders of free speech, you name it.”

Lees zijn persbericht van 2 juli 2007.

UPDATE > 23 februari 2008
Op zijn weblog verschijnt een bericht dat hij voorlopig afziet van verdere activiteiten op het gebied van de ‘independant bookstores’ vnl. wegens geldgebrek. Ook de voorgenomen trip heeft te weinig support gekregen. Lees het bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *