Nieuw: online boekenveiling van Catawiki start op vrijdag 4 mei 2012

Catawiki – het grootste digitale verzamelaarsplatform ter wereld – gaat op 4 mei van start met wekelijkse (online) boekenveilingen. Zowel particulieren als boekhandelaren kunnen boeken inbrengen, maar ook kaarten, prenten, brieven en dergelijke zijn welkom.

Catawiki was eerder al begonnen met wekelijkse stripveilingen, die een groot succes werden, mede doordat goed op de kwaliteit van het aanbod wordt gelet.

Het veilingsysteem is goed opgezet – als er in de laatste minuut nog een bod komt wordt de veiling met zestig seconden verlengd – en kopers lopen geen risico. De betalingen lopen via Catawiki.

De eerste veiling
De eerste 60 kavels zijn al te bekijken op de website en daarbij zit onder meer een door Holleeder en Van Hout gesigneerd exemplaar van De Heineken Ontvoering door Peter R. de Vries

 en een reeks zeldzame detectiveboekjes die W.F. Hermans in 1945 uit financiële noodzaak schreef onder het pseudoniem ‘Fjodor Klondyke’. Er komen originele inkttekeningen van Anton Pieck onder de digitale hamer, maar ook bijvoorbeeld acht delen van Bob Evers. Het kostbaarste kavel is een originele illustratie van de beroemde Engelse illustrator Arthur Rackham. Deze heeft een startprijs van 6.000 euro, terwijl bijna alle kavels beginnen met een startprijs van 1 euro.

Het bieden op de eerste online boekenveiling start op vrijdag 4 mei om 12.00 uur en de veiling loopt af op donderdag 10 mei vanaf 20.00 uur.

René Schoenmakers oprichter en directeur van Catawiki:

“We zijn er trots op deze eerste online boekenveiling te presenteren. Met de stripboekenveiling hebben we het afgelopen jaar al veel ervaring opgedaan en mooie stukken geveild. Duizenden verzamelaars volgen deze veilingen. Op de eerste boekenveiling worden al meteen mooie items aangeboden. Uiteraard wordt het weer spannend wat deze gaan opleveren.”

Catawiki
 – De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn anderhalf miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 70 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 3 miljoen verzamelobjecten aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *