‘Weekend van het Fotoboek’ in Nederlands Fotomuseum Rotterdam – 12/13 mei 2012


Jaarlijks organiseert het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam het Weekend van het Fotoboek met telkens nieuwe onderwerpen, invalshoeken én uitgebreide fotoboekenmarkt.

Dit jaar – de vierde editie – staat de samenwerking tussen vormgever en fotograaf centraal. Aanleiding is de uitgave ‘Het Nederlandse fotoboek’ en de tentoonstelling ‘Feest van het Fotoboek’. In de tentoonstelling is een eerste selectie gemaakt van de belangrijkste Nederlandse fotoboeken. Het maakproces, de samenwerking tussen fotograaf en grafisch vormgever én de ontwikkeling van het fotoboek sinds 1945 staan centraal.

In het kader van bovengenoemde publicatie en tentoonstelling biedt het museum tijdens dit Weekend van het Fotoboek een uitgebreid programma van lezingen, interviews, discussies, meet & greets. Wederom heeft het museum grote namen bereid gevonden hun passie voor het maken van fotoboeken, uitgeven en verzamelen te delen.

Feest van het Fotoboek, fotograaf en vormgever – 12 en 13 mei 2012, van 11:00 tot 17:00 uur – Nederlands Fotomuseum, gebouw Las Palmas, Rotterdam.

  • Op de website is het programma voor beide dagen te vinden.

Fotoboekenmarkt

Ook dit jaar is er in de hal van Las Palmas weer een fotoboekenmarkt met vele bijzondere oude boeken en nieuwe vondsten. Zaterdag en zondag van 11 – 17 uur, met o.a. Baardaboeken, ICM (Frido Troost), Photobooks, HetFotoAtelier, Focus Media Groep, Antiquariaat Raster, Post Editions, Fw: en Noorderlicht.

De toegang tot de boekenmarkt is gratis. Voor het lezingenprogramma moet toegang worden betaald.

boek

Rik Suermondt en Frits Gierstberg (samenstelling en redactie)
Het Nederlandse Fotoboek, 1945 – nu

NAi Uitgevers, Rotterdam, maart 2012

gebonden, 240 pagina’s, 28 x 24 cm
ISBN 9789056628451, verkoopprijs € 49,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *