Een druk weekend…

Er is dit weekend (25/26 augustus 2007) weer van alles te beleven op boekengebied. Hieronder enkele highlights…

De Amsterdamse Boekenmarkt bij de jaarlijkse Uitmarkt
logo-amsterdamboekenmarkt.jpgStichting De Amsterdamsche Boekenmarkt organiseert dit jaar voor de 28e maal De Amsterdamsche Boekenmarkt: ‘een Amsterdams initiatief met een nationaal karakter’.
Dit jaar is het hele UitMarkt-gebeuren gesitueerd in het Oosterdoksgebied, naast het Centraal Station. Een goede gelegenheid om de nieuwe bibliotheek te bekijken. In het gloednieuwe gebouw is ook op zaterdag en zondag de Literaire Salon – gratis toegang – met onder meer gesprekken met auteurs.

Voor algemene informatie, de omlijstende programmering en overzicht van de 105 deelnemers de site van de UITMarkt.
Zie ook de informatie op de website van de Openbare Bibliotheek OBA

Tilburg – Boeken rond het Paleis
tilburg-bm.jpgDeze boekenmarkt is de grootste van Zuid-Nederland. In de 300 kramen rond het voormalige paleis van koning Willem II aan het Willemsplein treft de liefhebber niet alleen oude maar ook nieuwe boeken aan. Ook particulieren kunnen er hun boeken verkopen.
Aan de boekenmarkt is, net als in voorgaande jaren, een interessant literair programma verbonden. Om 12.00 uur de installatie van Frank van Pamelen als de nieuwe stadsdichter van Tilburg, in de grote zaal in het paleis-raadhuis.
Om 14.00 uur is er een optreden van de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans. Dan vindt ook de presentatie plaats van de door Stichting Dr. P.J. Cools uitgegeven bundel: Boekverkoper voor alle seizoenen. Louis Tinner, literaire held van Herman Brusselmans. Bezoekers van het literaire programma ontvangen deze publicatie gratis.

Boeken rond het paleis – in het centrum van Tilburg
Zondag 26 augustus 2007 van 10.00 tot 17.00 uur

Bredevoort – Internationale Boekenmarkt en Poëzienacht
Op zaterdag 25 augustus is de jaarlijkse Internationale Boekenmarkt met zo’n 100 kramen.
’s Avonds begint de Poëzienacht met Jean Pierre Rawie, Elma van Haren, Thomas MÖhlmann Hans Limbeek en Piet Post, Alex Dreppec, Barbara M. Kloos, Hendrik Ros. Afgewisseld met live muziek.
Bij slecht weer in de Joriskerk op de Markt.

Antwerpen – Literatuur op de Cultuurmarkt
Op zondag 26 augustus is het Cultuurmarkt in Antwerpen. Het literaire deel wordt verzorgd door de Stichting Lezen. U bent welkom in de KBC-toren. Beneden in zaal Scaldis stellen literaire organisaties zichzelf voor en laten ze u proeven van hun oogst. U kunt er ook de Vlaamse illustratorententoonstelling bezoeken. Boven in de toren biedt gastvrouw Aurélie Lierman u een exclusief voorsmaakje van het literaire najaar. Hier vindt u het volledige programma.

Breda – Literair Zomerfestival Onder de moerbeiboom
Een wat intiemer evenement vindt plaats in de binnentuin van de Openbare Bibliotheek in Breda. Stichting GedichtGeopend en de Bibliotheek Breda presenteren op zaterdag 25 augustus een keur aan landelijke en Bredase dichters en muzikanten. Het programma begint om 12.00 uur en er zijn optredens van o.a Olaf Douwe Dekker, Kees van Meel, Martin Peulen, Thomas de Faoite, Tomas Lieske, Jaap Robben, Fronk Poetry Systems, Rutger Kopland en Tom van Popering.

Het programma duurt tot 16.00 uur en de dichters zullen afwisselend optreden. De muziek wordt o.a verzorgd door Closer en de presentatie is in handen van de dichter Henk Knibbeler.
De binnentuin van de Bibliotheek is ingericht als een buitentheater, met als decor de schitterende oude moerbeiboom.

Literair Zomerfestival Onder de moerbeiboom – zaterdag 25 augustus 2007 – Centrale Bibliotheek, Molenstraat 6, Breda – toegang gratis

breda-bib.jpg



Leave a Response