Bram Dehouck voor de tweede maal winnaar van De Gouden Strop

 

Tijdens de Avond van het Spannende Boek, 31 mei 2012, heeft juryvoorzitter Rik van de Westelaken de winnaar van De Gouden Strop 2012 bekend gemaakt. Niemand minder dan Bram Dehouck ontving De Gouden Strop voor zijn tweede spannende boek Een zomer zonder slaap (uitgeverij De Geus). In 2010 won Dehouck deze prijs al voor zijn eersteling De minzame moordenaar, waar hij toen ook nog eens de Schaduwprijs voor mocht ontvangen, de prijs voor het beste spannende debuut.

Over Een zomer zonder slaap zei Van de Westelaken namens de jury:

‘Bram Dehouck heeft een prachtig boek geschreven, een verademing. Een compact en origineel verhaal, met een bloedstollende ontknoping. En door de zwarte humor in zijn werk, verfrist hij het genre van het spannende boek en is hij bezig een unieke plaats te veroveren in de Nederlandstalige misdaadliteratuur’.

De vijf genomineerden voor De Gouden Strop 2012 waren:

  • Derwent Christmas – Volmaakte verdwijning (Nieuw Amsterdam) – [bol.com]
  • Bram Dehouck – Een zomer zonder slaap (De Geus) – [bol.com]
  • Nellie Mandel – Blauwe sneeuw (Manteau) – [bol.com]
  • Charles den Tex – De vriend (De Geus) – [bol.com]
  • Peter de Zwaan – De vuurwerkramp van Harmen Saliger (Cargo) – [bol.com]

De Schaduwprijs 2012 werd gewonnen door:

  • Kevin Valgaeren – De ziener (uitgeverij Kramat) – [bol.com]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *