De Boekenmarkt in Woudrichem – za 8 sept 2007 – heeft iets bijzonders…

woudrichem2.jpg

De boekenmarkt met het mooiste affiche!

woudrichem1.jpgTijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september wordt in de vesting van Woudrichem weer de jaarlijkse Boekenmarkt gehouden, met ruim zestig kramen en met een hoge kwaliteit antiquarische boeken.

De boekenmarkt in Woudrichem weet zich goed af te schermen. Ze hebben geen eigen website en zoeken op internet levert zo goed als niets op. Alleen de gemeentelijke website levert een bericht.

Daar blijkt ook dat de Boekenmarkt start op vrijdagavond in de ‘Teerkamer’ met een literaire avond waarop het Woerkums Literair Café schrijver Arthur Japin ontvangt. Ook hierover is verder niets te vinden. Er is wel een website van de lokale Culturele Raad, maar de links naar boekenmarkt en literair café zijn zo dood als een pier.

Maar wat bij deze boekenmarkt heel bijzonder is zijn de prachtige typografische affiches die elk jaar worden gemaakt.
Het affiche van dit jaar kan ik alleen in zwart-wit laten zien. Ik veronderstel dat de affiches gemaakt worden door het buro de Kazerne want daar vond ik de affiches van 2000 t/m 2005 in kleur zoals hierboven afgebeeld.

Jammer dat deze pareltjes niet beter toegankelijk zijn en op groter formaat zijn te bekijken. Boekenmarktmensen hier is een heel mooie website mee te maken!!



Leave a Response