Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland vijf jaar

5 jaar Centrale Bibliotheek op 7 juli

Op 7 juli 2012 bestaat de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Oosterdokseiland vijf jaar. Dit viert de OBA met een feestdag voor alle bezoekers. Vanaf 10.00 uur zijn er diverse feestelijke activiteiten. Zo is er een Kikker Popconcert, een Madonna look-a-like contest en zijn er Kinderkunstworkshops. De Gouden Boekjes expositie wordt geopend en het Muizenhuis is in feeststemming. Kijk voor het programma in de OBA-agenda.

De OBA heeft zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 160.000 leden, meer dan vier miljoen bezoekers en zo’n vijfduizend activiteiten per jaar.

“De OBA biedt in de dynamische Amsterdamse samenleving vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur voor iedereen, door het leveren van hoogwaardige bibliotheekdiensten voor educatie, participatie, ontmoeting en cultuurbeleving.”

FILM – Bij de opening op 7 juli 2007 werd onder meer een documentaire van Su Tomesen vertoond over de voorbereiding en bouw van de OBA. Daarna werd de film aangevuld met de ervaringen van de eerste weken, toegelicht door directeur Hans van Velzen.



Leave a Response