Presentatie over nieuwbouwproject bibliotheek Almere

almere1.jpg

almere2.jpg

(Artist impressions: © CIIID/Cees van Giessen)

De nieuwe bibliotheek in aanbouw in het stadshart van Almere staat op 6 oktober centraal op een presentatie van architectuurcentrum CASLa.

De bouw van de bibliotheek, een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Meyer&Van Schooten is in 2005 gestart. De oplevering van het totale complex, waartoe 10 winkels, 10.475 m2 bibliotheek, 2.530 m2 kantoorruimte en 30 appartementen behoren, stond gepland voor herfst 2007.

Inmiddels is er een jaar vertraging ontstaan. De bouw werd drie keer stilgelegd. Twee keer had de gemeente twijfels over de veiligheid van de constructie en een derde keer was er een meningsverschil met aannemer Heijmans.

Het CASLa is enthousiast over de ‘monumentaliteit, lichtheid en veelzijdigheid‘ van het ontwerp. Om het publiek alvast kennis te laten maken met dit bijzondere gebouw is samen met de bibliotheek en de gemeentelijke dienst Stadscentrum een presentatie georganiseerd die bestaat uit een ochtend- en middagprogramma.

Programma
Om 11.00 uur start met ontvangst bij Casla. Daarna stadswandeling naar het huidige bibliotheekgebouw aan het Stadhuisplein.
11.30 – 13.30 Bezichtiging, presentatie en start rondleidingen door de ruwbouw van de nieuwe bibliotheek.
Vanaf 14.00 uur zijn er een aantal lezingen door vertegenwoordigers van het architectenburo Meyer en Van Schooten, Concrete Architectural Associates over het interieurconcept en de directeur van Heijmans Bouw Almere, over het bouwproces.
15.40 Afsluiting met borrel.

Deelname kost 10 euro p.p.; studenten betalen de helft. Inschrijven kan via de website van het architectuurcentrum Casla.

Het winkelconcept
— Bibliotheek Almere gaat in het nieuwe onderkomen werken met een nieuw concept: ‘winkeltjes voor doelgroepen’, lees meer hierover in een verslag van een bijeenkomst op 23 november 2004.



One Response to “Presentatie over nieuwbouwproject bibliotheek Almere”

  1. me schreef:

    i love almere, so i love also the libary

Leave a Response