Deus ex Machina nummer 141 – 10 dichtersstemmen vastgelegd op vinyl

Het literaire tijdschrift  Deus ex Machina brengt als nummer 141 een elpee uit met 10 hedendaagse dichtersstemmen, onder de titel ‘Uitgesproken’.

Het literaire tijdschrift Deus ex Machina (DEM) legt 10 dichtersstemmen vast uit België en Nederland, dichters voor wie de belevenis van het gesproken woord essentieel is. DEM kiest om de stemmen vast te leggen op vinyl, de ouderwetse muziekdrager die weer helemaal terug van weggeweest is.

De elpee bevat bijdragen van Delphine Lecompte & Swoon, Stefan Hertmans (met zijn broer Peter), Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze (als Asfaltfeeën), Didi De Paris & Knelpunt, Andy Fierens (& the Androids), Michaël Vandebril & Swoon, Serge Van Duijnhoven (met Dichters dansen niet), Reinout Verbeke (met Nevenwerking) en Maartje Smits. De samenstelling lag in handen van Michaël Vandebril (zie o.a. 5de Nacht van de Poëzie en Antwerpen Boekenstad) die sinds vorig jaar de poëzieredactie versterkt.

Jelle Jespers, de nieuwe ontwerper van DEM, verzorgde de vormgeving van de plaat.

De plaat wordt gepresenteerd op ZuiderZinnen, 16 september 2012, om 17 uur in Café Local, Waalsekaai 25, Antwerpen en zal vanaf 1 oktober in de boekhandel verkrijgbaar zijn voor 8 euroootjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *