Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2012

De shortlist met 5 genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2012 is zaterdag 15 september bekend gemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Uit de meer dan driehonderd ingezonden boeken werd eerder een longlist met tien titels gekozen door de jury en daaruit zijn nu de volgende vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2012:

 

Jury 2012 – De jury van 2012 wordt gevormd door Henri Beunders, Carla Boos, Martine Gosselink, Johannes Houwink Ten Cate, Martin Sommer en Frans Smits. Juryvoorzitter is dit jaar Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant.

Prijsuitreiking – Op 27 oktober 2012 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2012 uitgereikt door juryvoorzitter Pieter Broertjes tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000 verbonden.

Maand van de Geschiedenis – de Libris Geschiedenis Prijs is een van de onderdelen van de Maand van de Geschiedenis, een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. In de maand oktober organiseren honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten rond een wisselend thema. In 2012 is dat ‘Arm & Rijk’.



Leave a Response