Willem Elsschot Symposium in Letterkundig Museum

elsschot2.jpgIn Den Haag, de stad die Willem ElsschotAlfons De Ridder (1882-1960) – als eerste Vlaming in 1951 vereerde met de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre, vindt op vrijdag 9 november 2007 van 10.30 uur tot 18 uur een feestelijke bijeenkomst plaats in het Letterkundig Museum, gevestigd in het gebouwencomplex van de Koninklijke Bibliotheek.

Dan organiseert de Jan Campert-Stichting een symposium waarin de schepper van Boorman, Laarmans, Tsjip en ‘Het huwelijk’ centraal staat: Willem Elsschot.

Sprekers zijn Vic van de Reijt, al een kwart eeuw Elsschots biograaf, Peter van Hugten, de illustrator van het Verzameld werk, en Peter de Bruijn, bezorger van Elsschots Volledige werk.
De Vlaamse actrice Guusje Van Tilborgh speelt twee monologen over Fine Scheurwegen, Elsschots vrouw, geschreven door Erik Vlaminck op verzoek van het Willem Elsschot Genootschap.
En Suzanne Raes licht haar dit voorjaar uitgezonden documentaire Erfgenaam van Elsschot toe. Daarna wordt de film vertoond.
Speciaal voor deze gelegenheid zal Ida De Ridder, de 89-jarige jongste dochter van de auteur, fragmenten lezen uit Fine, recent verschenen herinneringen aan haar moeder.

Kijk hier voor het volledige programma en praktische info.

Veel informatie over Elsschot bij het ‘Willem Elsschot Genootschap’.



Leave a Response