Tijdschrift Boekenpost gaat vernieuwen

Boekenpost 122, nov/dec 2012. Het laatste nummer dat in deze vorm is verschenen.

In april van dit jaar publiceerde Boekendingen het bericht dat het tijdschrift BOEKENPOST – tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers van antiquarische boeken, prentkunst, strips en boekcuriosa – zou worden overgenomen door Vincent van de Vrede, eigenaar van Stip Media.

In het recent verschenen nummer van Boekenpost (122 nov/dec 2012) kondigt de nieuwe uitgever Vincent van de Vrede een aantal vernieuwingen aan voor het tweemaandelijks verschijnende tijdschrift.

Het formaat blijft ongewijzigd, maar aan de vormgeving wordt wel wat gesleuteld. De cover wordt vernieuwd en zal worden voorzien van een nieuw logo. Het tijdschrift wordt acht pagina’s dikker om meer ruimte te geven aan wat grotere foto’s en enkele nieuwe rubrieken.

Diederik van Vleuten, groot boekenliefhebber en o.a. bekend als Reve-verzamelaar en theatermaker, wordt vaste columnist in Boekenpost. Nieuw is ook de rubriek ‘Winkeldagboek’ waarin René Hesselink verslag doet van degrote en kleine  gebeurtenissen in het Utrechtse antiquariaat Hinderickx & Winderickx.

Goed nieuws is dat Caspar Wechgelaer, die vijftien jaar de uitgever was van Boekenpost, zijn rubriek ‘Rondje Boekenland’ met nieuws en roddels uit ‘het wereldje’, nog een tijdje blijft verzorgen.

Boekenpost nummer 123 zal vlak voor de Kerst verschijnen.

INKT ?

Uitgever Vincent Van de Vrede had eerder ook al het ’glossy’ boekenblad Inkt! overgenomen van Boekwinkeltjes. Hij is bezig met voorbereidingen om ook dit boekenmagazine in een vernieuwde vorm voort te zetten. Hij hoopt in het voorjaar het eerste nieuwe nummer te kunnen lanceren.



4 Responses to “Tijdschrift Boekenpost gaat vernieuwen”

  1. Ad de Koning schreef:

    Geachte heer van de Vrede,
    ineens zijn alle mails van de site afgehaald, ik kan ze tenminste niet meer vinden. Ik dacht dat u er wel tegen zou kunnen als er kritiek op het blad komt, want ik zag dat ik niet de enige was die het vernieuwde blad geen verbetering vond. Ik had trouwens al aan de reactie op mijn opzegging gemerkt dat uw toon ineens veranderd was, ik was ineens niet meer Ad maar het was een koele bevestging van mijn opzegging en u ging niet verder op de inhoud van de brief in. Mensen kunnen soms erg tegenvallen.

  2. boekendingen schreef:

    Waarde Ad,
    1. Ik ben niet de heer van de Vrede, dus die heeft ook geen invloed op deze website.
    2. Je kijkt bij het verkeerde bericht. Je moet hier zijn:
    https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=13032

    Vriendelijke groet,
    Hans vd Bergh

  3. Ad de Koning schreef:

    Beste Hans v.d. Bergh,
    je hebt volkomen gelijk en ik bied je hier mijn verontschuldigingen aan en dat geld ook voor de heer Vincent van de Vrede, ik zal voortaan beter opletten. Ik had niet in de gaten dat je op verschillende sites kon reageren. Ik zal op de andere site ook mijn verontschuldigingen aanbieden. Voor wat de ineens koele bejegening bij mijn opzegging daar blijf ik uiteraard bij.
    Met vriendelijke groeten.
    Ad de Koning

  4. boekendingen schreef:

    Is goed, dankjewel.

    Hans

Leave a Response