Tijdschrift Boekenpost gaat vernieuwen

Boekenpost 122, nov/dec 2012. Het laatste nummer dat in deze vorm is verschenen.

In april van dit jaar publiceerde Boekendingen het bericht dat het tijdschrift BOEKENPOST – tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers van antiquarische boeken, prentkunst, strips en boekcuriosa – zou worden overgenomen door Vincent van de Vrede, eigenaar van Stip Media.

In het recent verschenen nummer van Boekenpost (122 nov/dec 2012) kondigt de nieuwe uitgever Vincent van de Vrede een aantal vernieuwingen aan voor het tweemaandelijks verschijnende tijdschrift.

Het formaat blijft ongewijzigd, maar aan de vormgeving wordt wel wat gesleuteld. De cover wordt vernieuwd en zal worden voorzien van een nieuw logo. Het tijdschrift wordt acht pagina’s dikker om meer ruimte te geven aan wat grotere foto’s en enkele nieuwe rubrieken.

Diederik van Vleuten, groot boekenliefhebber en o.a. bekend als Reve-verzamelaar en theatermaker, wordt vaste columnist in Boekenpost. Nieuw is ook de rubriek ‘Winkeldagboek’ waarin René Hesselink verslag doet van degrote en kleine  gebeurtenissen in het Utrechtse antiquariaat Hinderickx & Winderickx.

Goed nieuws is dat Caspar Wechgelaer, die vijftien jaar de uitgever was van Boekenpost, zijn rubriek ‘Rondje Boekenland’ met nieuws en roddels uit ‘het wereldje’, nog een tijdje blijft verzorgen.

Boekenpost nummer 123 zal vlak voor de Kerst verschijnen.

INKT ?

Uitgever Vincent Van de Vrede had eerder ook al het ’glossy’ boekenblad Inkt! overgenomen van Boekwinkeltjes. Hij is bezig met voorbereidingen om ook dit boekenmagazine in een vernieuwde vorm voort te zetten. Hij hoopt in het voorjaar het eerste nieuwe nummer te kunnen lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *