Erasmus spreekt…

erasmus2.jpgZondagmiddag 28 oktober 2007 spreekt Erasmus de Rotterdammers toe. Hij doet dit om 14.00 uur vanaf ‘De Buitenkansel’, een gedecoreerde steen in de openlucht op het voorplein van de Arminiuskerk in Rotterdam.

Erasmus komt op zijn geboortedag vertellen wat hem bezig houdt in Rotterdam.
Het onderwerp is: die baret past ons allemaal. Erasmus gaat ervoor pleiten dat elke Rotterdammer in de geest van zijn ideeën gaat leven. Als dat mettertijd zo is en ook wordt uitgedragen, wordt deze stad weer De Stad van Erasmus.

Locatie: Arminius – Museumpark 3 – 3015 CB Rotterdam (tegenover museum Boymans)

Op 28 oktober 2006 werd in Rotterdam de eerste ‘Dag van Erasmus‘ georganiseerd (zie eerder bericht). Het was toen 540 jaar geleden dat de wereldberoemde filosoof en humanist Erasmus in Rotterdam werd geboren. Het was een initiatief van de Stichting Erasmushuis die ook jaarlijks op 11 juli ‘De Nacht van Erasmus‘ organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *