Van Sint-Nicolaas tot Sinterklaas – tentoonstelling in grafisch museum ‘in den groenen zonck’

Van Sint-Nicolaas tot Sinterklaas
11 november – 2 december 2012

Grafisch museum & atelier ‘in den groenen zonck’ is een klein, intiem museum in het Brabantse plaatsje Wouw. In de maand december worden door eigenaar Harrie Schalken extra activiteiten georganiseerd rond Sint en Kerst die een bezoek, vooral met kinderen, tot een gezellige en leerzame belevenis maken.

Tentoonstelling rond geschiedenis, iconografie en symboliek van het sinterklaasfeest; expositie van oude sinterklaasprentenboeken en pop-ups; afdrukken van 15e en 16e eeuwse sinterklaasprenten op antieke boekdrukpersen; verlanglijstjes drukken en stempelen door kinderen in drie kleuren; dvd-presentaties over het sinterklaasfeest als zeer oude traditie.

Te bezoeken op:
zondag 11 en 18 november | zaterdag 24 en zondag 25 november | woensdag 28 november | zaterdag 1 en zondag 2 december | op deze dagen geopend van 13-17 uur


Alles over Kerstmis, kerstfeest en kerststallen
15 – 30 december

Tentoonstelling rond geschiedenis, iconografie en symboliek van kerstmis,  het kerstfeest en van de kerststal; unieke expositie van 125 papieren (grafische, dus gedrukte) driedimensionale kerststallen zoals opzetkerststallen, coulissenkerststallen  en pop-ups, van 1775 tot heden.; afdrukken van 15e en 16e eeuwse prenten van de geboorte van Jezus op antieke boekdrukpersen; kerstkaarten drukken door kinderen in drie kleuren; kerstspellen spelen door kinderen; grote kerk-kerststal temidden van een 18e eeuwse ambiance in de museumtuin in kerstsfeer; nieuwjaars-wensen drukken door kinderen met hun eigen naam er in, op antieke rolpers.

Te bezoeken op za 15, zo 16, wo 26, z 22, zo 23, wo 26, do 27, za 29 en zo 30 december, ook van 13-17 uur. Op donderdag 27 december tevens  extra avondopenstelling van 19-22 uur.

Kijk voor meer informatie over museum en werkplaats op de website

Harrie Schalken drukt op een 200 jaar oude boekdrukpers een Sint-Nicolaasprant uit ca. 1480.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *