DROOM & DAAD, film over het bewogen leven van Henriette Roland Holst

Op zaterdag 24 november 2012 was de wereldpremière van DROOM & DAAD, de film over het bewogen leven van Henriette Roland Holst in het EYE Film Instituut te Amsterdam. Gemaakt door Annette Apon (regisseur) en Digna Sinke (producent, SNG Film).

De documentaire richt zich op de periode 1891-1927 waarin ze zich ontwikkelde naar idealist en socialist. De film reconstrueert deze periode aan de hand van oud filmmateriaal, gecombineerd met teksten van Henriette Roland Holst zelf: flarden uit brieven, gedichten, toespraken en boeken, spaarzaam aangevuld door een persoonlijk commentaar van de filmmaker.

De documentaire, met een speelduur van 74 minuten, wordt in een aantal Nederlandse filmtheaters vertoont. Op dit moment is dat alleen in de plaatsen: Amsterdam, Breda, Den Bosch en Nijmegen. Raadpleeg hiervoor de relevante websites, zoals bv Film1.

trailer van de film, meer bij

Henriette Roland Hols Jaar – Op 21 november 2012 was het 60 jaar geleden dat schrijfster, dichteres en politica Henriette (Jet) Roland Holst is overleden (geboren 24 december 1869 te Noordwijk).

Een aantal activiteiten in het kader van het Henriette Roland Hols Jaar zijn en worden georganiseerd door de Stichting Schrijvers Pantheon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *