Certain Trees : The Constructed Book, Poem and Object 1964-2006 – Tentoonstelling in bibliotheek Van Abbemuseum

vanabbe1.jpgDe bibliotheek van het Van Abbemuseum presenteert: Certain Trees een overzicht van kunstenaarsboeken, gedichten en objecten, samengesteld door de kunstenaar en uitgever van kunstenaarsboeken Simon Cutts.

De presentatie toont een beeld van de ontwikkeling van het Engelse en Schotse kunstenaarsboek uit de periode 1964-2006. Kunstenaars en dichters legden zich toe op de concrete poëzie, gedichtobjecten, handgedrukte boeken, woordbeelden en projecten in de openbare ruimte.

Traditiegetrouw presenteerden zij hun werk en dat van hun geestverwanten in eigen tentoonstellingsruimtes en via de z.g. Small Publishers Press, een verbond tussen kleine alternatieve uitgeverijen. Mooie voorbeelden zijn te zien van het tijdschrift Tarasque en de Coracle Press, van Ian Hamilton Finlay en zijn Wild Hawthorn Press. Met werk van kunstenaars en dichters als David Bellingham, Simon Cutts, Stuart Mills, Thomas & Laurie Clark en vele anderen.
vanabbe2.jpg

Een rijk geïllustreerde publicatie vergezelt deze tentoonstelling.
Certain Trees The Constructed Book, Poem and Object 1964-2006, met teksten van Simon Cutts, John Bevis en Harry Gilonis. Bibliografie, 173 p. afb. in kleur. ISBN. 2-9512638-5-6.

Certain Trees : The Constructed Book, Poem and Object 1964-2006

Een tentoonstelling in de bibliotheek van het Van Abbemuseum in Eindhoven.
Van 06-11-2007 t/m 04-01-2008, tijdens openingsuren bibliotheek dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, toegang gratis.

Opening: 4 november 2006 15.00 uur ; Locatie: Bibliotheek Van Abbemuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *