Gouden Mercur voor 60-jarige Donald Duck

Niet alleen het boekenwereldje kent een ruime sortering prijzen en bekroningen. Ook bij de tijdschriften zijn begerenswaardige prijzen te winnen.

Gisteren werden op het vijftiende Mercur TijdschriftenGala in Amsterdam tien prijzen uitgereikt. De oeuvreprijs, de Mercur d’Or/ LOF-Prijs voor Publiekstijdschriften werd toegekend aan de 60-jarige Donald Duck.

Aan het einde van een feestelijk 60e jubileumjaar komt het vrolijke weekblad de oeuvreprijs volledig toe, daar was de jury het unaniem over eens. In deze economisch moeilijke tijden scoorde Donald Duck voortreffelijk. Voor hele generaties was en is het elke week feest als het humoristische weekblad op de deurmat ploft.

Hoofdredacteur Thom Roep: “Ik wil hier benadrukken dat onze Donald Duck, anders dan nog wel eens wordt beweerd, niet vanuit het Amerikaans wordt vertaald, maar helemaal in Nederland wordt geschreven en getekend. En dat we de allergrootste oplage van alle Disney-bladen ter wereld hebben!”

Andere prijswinnaars waren:

Tijdschrift van het Jaar 2012: JAN
Hoofdredacteur van het Jaar 2012: Cécile Narinx – ELLE
Innovatie van het Jaar 2012: LINDA
Lancering van het Jaar 2012: Vogue
Tijdschriftenretailer van het Jaar 2012: Bruna Gorinchem
Artdirection van het Jaar 2012: Eigen Huis & Interieur
Marketingactie van het Jaar 2012: Donald Duck geeft Nederland al 60 jaar kleur
Tijdschriftreportage van het Jaar 2012: Autoweek – Dossier Saab
Cover van het Jaar 2012: VPRO Gids – Doctor Cheezy

Het jubileum van Donald Duck wordt ook gevierd in het Stripmuseum in Groningen, waar nog tot 13 januari de overzichtstentoonstelling ‘Donald Duck Weekblad 60 jaar’ is te zien.



Leave a Response