Writers Unlimited Winternachten festival Den Haag – 17 t/m 20 januari 2013

Writers Unlimited Winternachten festival Den Haag – Wanna Know a Secret?

Met het motto Wanna Know a Secret? brengt Writers Unlimited haar internationale literatuurfestival van donderdag 17 t/m zondag 20 januari 2013 in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag, met een slotmiddag in de Koninklijke Schouwburg. Het festival is een van de zeldzame gelegenheden waar schrijvers uit alle hoeken van de wereld samenkomen voor een nieuwsgierig en divers publiek.

Het onzegbare opschrijven, bespreekbaar maken, doordringen tot in de meest verborgen krochten van de ziel: schrijvers zijn bij uitstek degenen die dat kunnen – of het nu gaat over intieme ervaringen of over de landen waarin zij leven.

met o.a.  Tahmina Akefi  |  Özcan Akyol  |  Wajahat Ali  |  Yasmine Allas  |  Reggie Baay  |  Sami Ben Gharbia  |  Jaap Blonk  |  Hassnae Bouazza  |  Nadia Bouras  |  Wim Brands  |  Peter Breedveld  |  Remco Breuker  |  Francis Broekhuijsen  |  Peter Buwalda  |  Joris van Casteren  |  Roland Colastica  |  De Jongens Driest Brass Quintet  |  Ellen Deckwitz  |  Mathijs Deen  |  Nico Dijkshoorn  |  Adriaan van Dis  |  DJ Bertu  |  DJ Socrates  |  Artur Domoslawski  |  Peter van Dongen  |  Thomas von der Dunk  |  Fidan Ekiz  |  Stephan Enter  |  Elsbeth Etty  |  Maxim Februari  |  Paul van der Gaag  |  Rodaan Al Galidi  |  Ronald Giphart  |  Wouter Godijn  |  Hans Goedkoop  |  Martijn Grootendorst  |  Luuk Gruwez  |  Mohammed Hanif  |  Marjolijn van Heemstra  |  Bas Heijne  |  Kristien Hemmerechts  |  Andrea Hirata  |  Lucas Hüsgen  |  Denise Jannah  |  Bert Jansma  |  Guus Janssen  |  Daad Kajo  |  Martijn Knol  |  Michel Krielaars  |  Vincent Kruger  |  Joke van Leeuwen  |  Ted van Lieshout  |  Liquid Sun Orchestra  |  Bart van Loo  |  Michel Maas  |  Ruben Maes  |  Mohamed Magani  |  Andrew Makkinga  |  Alberto Manguel  |  Ngwatilo Mawiyoo  |  Umar Mirza  |  Bart Moeyaert  |  Mohammad Reza Mortazawi  |  Gregg Mwendwa  |  Nelleke Noordervliet  |  Richard de Nooy  |  Anousha Nzume  |  Christine Otten  |  Amos Oz  |  Ester Naomi Perquin  |  Marja Pruis  |  David Van Reybrouck  |  Wendy Ripassa  |  Salsaventura  |  Willem Schinkel  |  Sheila Sitalsing  |  Hanaan as-Sjaikh  |  Pieter Steinz  |  Petra Stienen  |  Barbara Stok  |  Ece Temelkuran  |  Thé Tjong Khing  |  Ahmad Tohari  |  Trio Koenijn  |  Carolina Trujillo  |  Manon Uphoff  |  Elsbeth Vernout  |  Joost de Vries  |  Frank Westerman  |  Menno Wigman  |  Samar Yazbek

Winternacht 1 & Winternacht 2 – Het hart van het festival wordt gevormd door de twee Winternachten op vrijdag- en zaterdagavond. Schrijvers, dichters en bezoekers komen samen in een feestelijke, informele sfeer. De auteurs dragen voor uit werk dat zij in opdracht van het festival schreven, lezen voor uit hun boeken of gaan met elkaar in gesprek over actuele thema’s. Er zijn zowel Engelstalige- als Nederlandstalige programma’s, waardoor een ‘Language No Problem’ route mogelijk is. In Filmhuis Den Haag draaien films gelinkt aan het motto, er is volop muziek en aan het eind van de avond danst iedereen de nacht in. Een ticket geeft toegang tot alle programmaonderdelen.

LET OP actieprijs t/m 5 december
€ 7,50 korting op tickets voor Winternacht 1 (vr 18 jan) en Winternacht 2 (za 19 jan). De hele avond toegang tot alle literaire programma’s, muziekoptredens en films in alle zalen voor maar € 20,- (normaal € 27,50).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *