Grafiek met een typografisch tintje in Pulchri – vanaf 15 dec. 2012

In Pulchri Studio, sinds 1898 gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Den Haag, wordt van 15 december t/m 24 januari 2013 in 5 zalen de Grafiek-biënnale PulchriGrafiek 12 gehouden.

In de Weissenbruch- & de Hardenbergzaal is werk te zien van kunstenaars die aangesloten zijn bij Grafiekplatform-VOG en studenten Grafiek van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

In de Klinkenberg-, Tuin- en Voorhoutgalerie is werk te zien van Nederlandse grafici. Maayke Schuitema die  door Pulchri is aangesteld als curator heeft deze grafici geselecteerd. Deze kunstenaars dingen mee naar de Ilse Boon Grafiekprijs 2012.

Opening op zaterdag 15 december om 16.00 uur door Maayke Schuitema, kunstenaar. Tevens uitreiking van de Ilse Boon Grafiekprijs 2012 door de voorzitter van de Stichting Ilse Boon Fonds, de heer W.B. Teunis.

NB – Ik wil vooral wijzen op  de presentatie van het Platform voor Grafiek VOG in een van de bovenzalen, omdat deze een aansprekend typografisch thema heeft, waarbij ze zelf de volgende invalshoeken noemen:

1) letters en nummers als grafische vorm
2) geschrift/leestekens/zinnen als conceptueel uitgangspunt voor grafiek
3) kunstenaarsboeken met tekst en beeld
4) grafische beeltenis naar aanleiding van tekst/gedicht

Pulchri wil door middel van een Grafiek-Biënnale tweejaarlijks een platform creëren waaruit ideeën en nieuwe initiatieven voor hedendaagse grafische kunst ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *