TV Cultura – Week van de Duo’s met 5x literaire tegenpolen

In De Week van de Duo’s zendt Cultura24 o.a. elke avond een aflevering van het programma ‘Favoriete Schrijvers’ (1992) uit. In dit programma worden telkens twee populaire auteurs met een sterk tegenovergestelde signatuur met elkaar geconfronteerd.

Uitzending op Cultura24: maandag 10 t/m vrijdag 14 december om 20:00 uur.

Maandag 10 december – Deze aflevering praten A.F.Th. Van der Heijden en Appie Baantjer over de sterke en zwakke kanten van elkaars werk, het schrijfproces en de angst om een boek niet af te krijgen.

Dinsdag 11 december – Tussen Adriaan van Dis en Yvonne Keuls een gesprek over hun manier van werken, het engagement in het werk, de haat/liefde verhouding met hun Indische verleden en het waarheidsgehalte in het werk van Van Dis.

Woensdag 12 december – Deze aflevering gaan Yvonne Kroonenberg en Conny Palmen met elkaar in gesprek over hun drijfveren en erotiek

Donderdag 13 december – Gerard Reve en Jan de Hartog praten over hun overeenkomsten en verschillen, ouderdom en religie.

Vrijdag 14 december – Deze aflevering gaan Joost Zwagerman en Leni Saris met elkaar in gesprek over hoe je bepaalde scenes schrijft. Ook gaat het over rituelen en mascottes bij het schrijven, waarom de boeken van Saris het zo goed doen en de research vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *