Na 10 jaar opnieuw AKO Literatuurprijs voor A.F.Th. van der Heijden

In 1995 behoorde A.F.Th. tot de genomineerden voor de AKO Literatuurprijs met zijn boek Asbestemming en in 1997 was hij met twee titels doorgedrongen tot de toplijst: Het Hof van Barmhartigheid en Onder het plaveisel het moeras. Dit laatste boek werd toen door de jury uitverkoren.

afth1.jpgEn dit jaar dus opnieuw de AKO Literatuurprijs voor A.F.Th. van der Heijden met zijn boek Het Schervengericht met als ondertitel een transatlantische tragedie.

Dit boek zou overigens al begin maart 2006 verschijnen, zo kondigde uitgeverij Querido aan op ‘Vers voor de Pers’ in januari 2006, waar ter promotie singletjes werden uitgedeeld (zie afbeelding van dit collectors item). Het boek werd toen nog geacht 718 pagina’s te tellen. (Frank van Dijl)
Het boek werd met vereende krachten (dagelijks opgepept door zijn Querido-redacteur, zoals hij gisteravond vertelde) uiteindelijk in maart 2007 gepubliceerd met een omvang van 1051 pagina’s.afth3.jpg

AKO Literatuurprijs Reeks
In 2005 is AKO begonnen met de uitgave van de AKO Literatuurprijs Reeks. In deze serie verschijnen in de komende jaren alle boeken die bekroond zijn met de AKO Literatuurprijs.
Deze gebonden boeken kosten € 7,95. Op dit moment loopt er een aktie (tot 11 november) waarbij men zelfs twee delen voor € 10,- kan kopen.

De boeken uit de AKO Literatuurprijs Reeks zijn uitsluitend verkrijgbaar in AKO-filialen.



Leave a Response