Hoe papier veranderde in goud…

Op de boekenbeurs Vers voor de Pers zijn gisteren voor het eerst in de geschiedenis Gouden en Platina boeken uitgereikt. Onvermijdelijk was de grote prijs – ‘Platina’, voor meer dan 500.000 verkochte boeken – voor Vijftig tinten grijs van E L James (uitgeverij Prometheus), waarvan in 2012 maar liefst 664.557 exemplaren werden verkocht.

Een Gouden Boek werd uitgereikt aan de twee andere delen van deze succesvolle trilogie, Vijftig tinten donkerder en Vijftig tinten vrij met respectievelijk 381.361 en 323.711 verkochte exemplaren.

In totaal werden er in 2012 dus 1.369.629 exemplaren van deze hot-seller aangeschaft.
De 2 miljoen kan nog wel worden gehaald…

En natuurlijk is er nu ook de merchandise…

Vijftig Tinten Grijs – de officiële collectieHet assortiment van Fifty Shades of Grey bestaat uit negen toys en elf bondage artikelen. De artikelen zijn stijlvol, prikkelend, mooi, inspirerend en exclusief goedgekeurd door de auteur E. L. James.

[vijftig tinten bij bol.com]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *