Het Achterberg Genootschap houdt op 24-11-2007 een Achterbergsymposium in Utrecht

Sinds 1981 bestaat er een Achterberg Genootschap dat aandacht besteedt aan leven en werk van de dichter Gerrit Achterberg (1905-1962).

achterberg2.jpgSymposium
Een van de aktiviteiten is een jaarlijks symposium in Utrecht. Dit jaar op 24 november 2007 in stadskasteel Oudaen te Utrecht: Oudegracht 99.

achterberg3.jpgHet symposium is gratis toegankelijk voor donateurs van de Stichting Genootschap Gerrit Achterberg. Ook belangstellenden zijn van harte welkom; zij betalen een entreebedrag van € 15,-.
Kijk hier voor het programma.

Jaarboek
Een andere aktiviteit is de uitgave van een Jaarboek, waarvan er inmiddels zeven zijn verschenen. (Gratis voor donateurs.)

Verzameld werk
Nog altijd zijn er liefhebbers voor de gedichten van Achterberg. In 1963 verscheen bij Querido de eerste druk van ‘Verzamelde gedichten‘. Van de achtereenvolgende drukken zijn in totaal meer dan zestigduizend exemplaren verkocht.
De laatste versie is de dertiende druk, in 2003 uitgegeven bij Polak & Van Gennep.

Inmiddels is er ook een uitgave onder de titel ‘Alle gedichten‘. Naast het tijdens zijn leven gepubliceerde werk is er nu ook een ruime selectie nagelaten werk toegevoegd.
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Prijs: € 54,95 (gebonden) – 1200 pagina’s (twee delen) bladzijden
ISBN 9025302165

achterberg1.jpg

– In het ‘Achterberg-profiel’ bij de Koninklijke Bibliotheek is onder meer een uitgebreid overzicht van verschillende Achterberg uitgaven te vinden.

– Ook veel informatie bij DBNL en bij Schrijversinfo.



Leave a Response