Mijn leven als Deelder – een documentaire…

upload VPRO, 25 januari 2013

Dichter en performer Jules Deelder (1944), de Bestgeklede man van Nederland, bezig met het zorgvuldig uitkiezen van een bril voor een optreden in de documentaire Mijn leven als Deelder – te zien op woensdag 30 januari in Holland Doc om 23.00 uur op Nederland 2.

logo-holland-docJules Deelder blikt terug op zijn leven. Een autobiografie verpakt als documentaire waarbij alle aspecten van de Deelder B.V. aan bod komen: onder meer de poëzie, de oorlog, de dope, de pakken en vanzelfsprekend Rotterdam.
In Mijn leven als Deelder wordt archiefmateriaal afgewisseld met recent geschoten beelden. Ze vormen samen geen chronologisch verhaal, maar bieden een kijk op een leven in scenes en herinneringen.

Kijk naar een portret van een ouder wordende Deelder, en krijg inzicht in de man achter de vlinderbril.

Hieronder nog een onverwachte ontboezeming van ‘aucteur’ – een auteur die gelezen, gezien en gehoord moet worden – Jules Deelder…

upload VPRO, 25 januari 2013

Beide fragmenten komen overigens niet voor in de documentaire, die gemaakt werd voor de VPRO door Bob Visser en Michael Barzilay.



One Response to “Mijn leven als Deelder – een documentaire…”

  1. […] http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/m/mijn-leven-als-deelder.html En vooral ook:  https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=13334 – waar materiaal te bekijken is dat uiteindelijk niét in de documentaire is […]

Leave a Response