‘Tamelijk Gelukkig’ documentaire over de Rotterdamse schrijver Bob den Uyl

De documentaire Tamelijk Gelukkig vertelt het levensverhaal van de Rotterdamse schrijver Bob den Uyl. De documentaire was deze dagen te zien op het Filmfestival Rotterdam en is ook dit weekend te zien op de lokale televisiezender RTV Rijnmond.

Rotterdamse documentaire doorspekt met korte fictie over de opkomst en ondergang van reisverhalenschrijver Bob den Uyl. Over zijn worstelingen met het schrijverschap, oorlogsherinneringen en krankzinnige fobieën.

Tamelijk Gelukkig is een bijzonder project, want van de mediaschuwe schrijver zijn maar weinig beelden. Regisseur Peter Scholten heeft voor Tamelijk Gelukkig voornamelijk gebruik gemaakt van audio-opnames van de in 1992 overleden schrijver. Om er beelden bij te krijgen hebben verschillende acteurs de schrijver gespeeld, waaronder Loes Luca en Jack Wouterse.

Zaterdag en zondag 2/3 februari 2013 zal de hele documentaire meerdere malen te zien zijn op TV Rijnmond. Ook live op hun website.

Hieronder de trailer van Tamelijk Gelukkig.

upload RTVRijnmond, 1 februari 2013

keuning-onbehagen-2008

In 2008 verscheen een biografie van Bob den Uyl, geschreven door Nico Keuning
Een zeker onbehagen, een biografie van Bob den Uyl

Uitgeverij Thomas Rap, maart 2008

hardcover, 509 pagina’s, 22 x 15 cm
ISBN 9789060057117, verkoopprijs € 24,90

nog te koop bij bol.com

zie ook bij boeken over boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *