De Amerikaanse ‘Little Free Library’ nu ook in Nederland, 1e mini-bibliotheek in Den Haag

LFL-DenHaag-1

To promote literacy and the love of reading by building free book exchanges worldwide.

Dat is het idee waarmee de Amerikaan Todd Bol in de zomer van 2011 een beweging begon om kleine ruilbibliotheekjes te bouwen in ‘the local community’. Inmiddels begint het project uit te groeien tot een wereldwijde beweging.

En vanmiddag zag ik een bericht dat in Den Haag ook een dergelijk ‘boekenhuisje’ is verschenen. Misschien wel de eerste in Nederland. Een geweldige aanvulling op de bestaande initiatieven van zwerfboeken en ruilplekken.

LFL-DenHaag-2“Take a Book. Leave a Book.”

Wie maakt de volgende ‘Little Free Library’?

http://www.youtube.com/watch?v=FcLjbth2OPI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *