Keuze uit de Kalenders voor 2008

Het ‘met de beste wensen’ tijdperk nadert weer. Veel bedrijven en organisaties gaan zich te buiten aan het verrassen van hun relaties met een al dan niet smaakvolle kalender. Mijn speurtocht naar kalenders op boeken- en bibliotheekgebied leverde vooralsnog alleen buitenlandse resultaten op.

kalender2008-1.jpg

De meest bekende kalender is deze Renaissance Library Calender.
Deze kalender wordt sinds 2001 uitgebracht door het Zweedse ISIM. In totaal zijn inmiddels 96 van deze prachtige oude bibliotheken afgebeeld. De voorkant van kalender 2008 is een foto van de Melk Abbey Library, Melk, Oostenrijk.

kalender2008-2.jpg

Welt der Bücher van Ackermann-verlag Duitsland. Bevat 16 afbeeldingen.
Onder meer te bestellen bij VanStockum internet boekhandel.

kalender2008-3.jpg

Een uitgave van Knesebeck Verlag Duitsland. 14 Bladen met foto’s van Guillaume de Laubier en teksten van Jacques Bosser. Van dit duo verscheen in 2003 al een boek (oorspr. in het Frans) onder dezelfde titel ‘Die schönsten bibliotheken der welt‘.

kalender2008-4.jpg

Kalender – uitgave Gerstenber Verlag – met foto’s van Reto Guntli, die hij maakte in privé-bibliotheken over de hele wereld. Ook hiervan bestaat een boekuitgave: ‘Bücherwelten‘, met tekst van Susanne von Meiss.

kalender2008-5.jpg

De International Booksellers Federation heeft bij haar 50-jarig bestaan in 2006 als promotie een kalender gemaakt met boekhandel-interieurs uit verschillende landen (zie mijn eerder bericht daarover). Voor 2008 heeft men dit opnieuw gedaan. Ditmaal is Nederland niet vertegenwoordigd. Hier zijn alle opgenomen foto’s te zien.

kalender2008-6.jpg

Tot slot een kalender uit Schotland. De Scottish Review of Books 2008 Calendar,
een uitgave van Argyll Publishing.
28 Bladen met foto’s van boeken, schrijvers en literaire plekken in Schotland,
voorzien van citaten van bekende schrijvers.

kalender2008-7.jpg

Een weekkalender op wat kleiner formaat, met 54 bladen van 16×19 cm.
Elk blad bevat een afbeelding van een exlibris die een relatie heeft met ‘lezen’.
Deze kalender verschijnt dit jaar voor het eerst en is samengesteld door Dörthe Emig-Herchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *