City2Cities – Internationale Literatuurdagen Utrecht – 20 t/m 28 april 2013

city2cities-2013-2City2Cities is een internationaal literatuurfestival dat in april van elk jaar de stad Utrecht verbindt met twee andere literaire steden. Van 20 t/m 28 april 2013 zijn dat Berlijn en Lissabon.

We halen de grote schrijvers uit die steden naar Nederland, gaan op zoek naar nieuw talent en proberen te achterhalen waar Utrecht verschilt en overeenkomt met haar gaststeden.

Rode draad in het festival is het thema van ‘de stad.’ De eenentwintigste eeuw is ontegenzeggelijk de eeuw van de stad. Wat betekent het om een stadsbewoner te zijn? En hoe komt de stad terecht in romans en gedichten? City2Cities beantwoordt deze vragen door steeds twee steden in Utrecht op literaire wijze samen te brengen. In 2011 waren dat Edinburgh en Stockholm, in 2012 Barcelona en Praag en in 2013 Lissabon en Berlijn.

City2Cities wordt georganiseerd door Stichting Het Literatuurhuis, in samenwerking met de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *