200 Jaar Sprookjes van Grimm – Symposium in de Efteling – 14 maart 2013

Ze zijn onverminderd populair. De sprookjes van Grimm. Op 20 december 1812 verscheen de eerste uitgave van de Kinder und Hausmärchen in Duitsland. Enkele jaren later al vond de eerste vertaalde uitgave zijn weg naar Nederlandse lezers.

omslag programmaboekje
omslag programmaboekje

Ter ere van 200 jaar Grimm zal op 14 maart 2013 in de Efteling het Grimm Symposium plaatsvinden: een feestelijk symposium over de overgeleverde volksverhalen en de vertelkunst. Het programma voor deze dag bevat gevarieerde activiteiten: van interessante lezingen op uiteenlopende vakgebieden tot een paneldiscussie met bekende illustratoren, en van de onthulling van een standbeeld van de gebroeders Grimm tot een wandellunch door het Sprookjesbos waar vijftien sprookjes van Grimm te bewonderen zijn.

Het symposium wordt georganiseerd door de Duitse Bibliotheek in samenwerking met de volgende instellingen: de Efteling, het Meertens Instituut, de Universiteiten van Tilburg en Utrecht, Uitgeverij Lemniscaat, het Duits Verkeersbureau en de Koninklijke Bibliotheek.

Iedereen die geïnteresseerd is in sprookjes, jeugdliteratuur, vertelkunst en overdracht van cultureel erfgoed tussen de generaties is welkom op dit feest van de overlevering: studenten, leerkrachten, bibliothecarissen, leesbevorderaars, vertellers, auteurs en illustratoren. De deelnemerskosten voor het symposium zijn €65,- (studenten €45,-) inclusief lunch en toegang tot de Efteling.

 

grimm-boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *