Covers with books (6) – de ‘Long Room’ …

covers06-1.jpg

covers06-2.jpgDe Old Library van het Trinity College in Dublin bevat een spectaculaire leeszaal, de Long Room. Een ruimte van bijna 65 meter lang waar zo’n 200.000 van de oudste boeken van de bibliotheek zijn opgeslagen.

Drie voorbeelden van boeken waar deze bibliotheek gebruikt is om het omslag te illustreren.

Matthew Battles, Die Welt der Bücher. Deze Patmos Paperback uit januari 2007 verscheen oorspronkelijk als Library: An Unquiet History in 2003.

Ross King, Het labyrint van de wereld. In 1999 verschenen bij Anthos, Amsterdam als vertaling van het in 1998 in Londen uitgebrachte Ex-libris. Inmiddels in het Nederlands als tweede druk ook weer onder de titel Ex-libris uitgebracht. Nu bij Cargo en met een ander omslag.
Deze ‘literaire thriller’ wordt in recensies niet erg positief besproken (zoals hier bv).

Ruth Rendell, Het labyrint. Bruna bracht deze thriller uit in 2005. Het was de vertaling van The minotaur uit hetzelfde jaar, in Londen verschenen in de Barbara Vine reeks.
Dit boek wordt positiever beoordeeld dan het boek van Ross King. Zie bv de heel korte bespreking van Biblion, waarbij de schrijver de bibliotheek op het omslag betitelt als een stijlvolle huisbibliotheek!!

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg



Leave a Response