Covers with books (104) – Nogmaals Jaume Cabré

covers104-2

In aflevering 95 van Covers presenteerde ik het fraaie omslag van het boek ‘Jo confesso’ van de Catalaanse schrijver Jaume Cabré (Ed. Proa. Barcelona, 2011). In februari 2012 verscheen een Duitse vertaling bij Insel Verlag onder de titel ‘Das Schweigen des Sammlers’.

Het boek is inmiddels een bestseller gebleken en al in vijftien talen verschenen. Deze maand verscheen de Nederlandse editie bij uitgeverij Signatuur.

De antiekwinkel van zijn vader in Barcelona is een ware schatkamer, maar de fascinatie van de jonge Adrià gaat met name uit naar een waardevolle viool uit de achttiende eeuw van de beroemde vioolbouwer Lorenzo Storioni. Stiekem ruilt Adrià hem op een dag om met zijn eigen viool om het instrument trots aan zijn beste vriend Bernat te laten zien. Wanneer hij de Storioni wil terugleggen is zijn eigen viool verdwenen en zijn vader vermoord.

Vele jaren later – Adrià is inmiddels geleerde en verzamelaar – tracht hij het raadsel van de herkomst van de Storioni op te lossen en zo achter de waarheid te komen over de moord op zijn vader. Wat hij echter niet kan weten is dat de viool een geschiedenis heeft van familiegeheimen en moordgevallen, van haat en intrige, en van liefde en verraad.

covers104-3Het omslag is minder stijlvol, maar wel ‘spannender’ gemaakt. De boekenkast op de cover is gebleven, de kleur van de trui is aangepast aan de rij boeken met rode ruggen en de rode letters van de titel.

Van de trailer voor dit boek is ook een NL-versie gemaakt en het vioolspel is nog steeds genieten…

 

• Jaume Cabré, De bekentenis van Adrià
Uitgeverij Signatuur (A.W. Bruna), februari 2013
hardcover, 680 pagina’s, 23,5 x 15,5 cm, ISBN 9789056724184
verkoopprijs tot 4 april  € 25,00, daarna € 29,95 [info / bestel bij bol.com]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *