Postzegelvel ter gelegenheid van de tentoonstelling 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

postzegels-1001-vrouwen-2013Prinses Máxima ontvangt dinsdag 2 april 2013 de eerste postzegels 1001 Vrouwen. PostNL brengt dit bijzondere postzegelvel uit ter gelegenheid van de tentoonstelling 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en het gelijknamige boek.

Het postzegelvel 1001 Vrouwen bevat tien postzegels met daarop portretten van opmerkelijke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. De vier bovenste postzegels en de vier onderste postzegels zijn identiek, zodat er in totaal zes vrouwen uit zes verschillende eeuwen zijn afgebeeld.

De volgende zes vrouwen zijn afgebeeld: de ontdekkingsreizigster Alexandrine Tinne, de schrijfster Belle van Zuylen, de Utrechtse heldin uit de Tachtigjarige Oorlog Trijn van Leemput, de schilderes Maria van Oosterwijck, de landsvrouwe Maria van Bourgondië en de theologe Anna Zernike.

De tentoonstelling laat de levensverhalen zien van bijzondere, beroemde, beruchte maar ook onbekend gebleven vrouwen. Bezoekers lopen als het ware door de pagina’s van het vuistdikke boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Het project is een initiatief van historica Els Kloek. De tentoonstelling is te zien bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

– Postzegelvel 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis
Uitgiftedatum 25 maart 2013
Artikelnummer: 330362 / Prijs: 5,40

– Postzegelmapje nr. 477: 1001 Vrouwen
Uitgiftedatum 25 maart 2013
Artikelnummer: 330381 / Prijs: 4,29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *