Antiquarische boekenbeurs in Museum Het Prinsenhof – ‘Boekenweekend Delft’ – 20/21 april 2013

boekenweekend-delft-2013-1Boekenweekend Delft

Op 20 & 21 april 2013 wordt voor de eerste maal het Boekenweekend Delft georganiseerd in Museum Het Prinsenhof.

Op de beurs zijn naast oude & antiquarische boeken ook strips en oude prenten te vinden. Bovendien zullen een tweetal antiquairs aanwezig zijn, gespecialiseerd in objecten die in de 18e en 19e eeuw te vinden waren in studeerkamers en bibliotheken, zoals globes, inktstellen, bibliotheek trapjes , boekenmolens enz.

De beurs in Delft koestert een sfeer die hoort bij de traditionele liefhebber die wil genieten en hoopt dat ene fel begeerde boek, prent, kaart of strip te bemachtigen. Vanuit die gedachte werd de beurs opgericht en richt zich op een categorie bezoekers die gesteld is op traditie, gezelligheid en klasse.

De organisatie van de beurs is in handen van de Stichting Oude Kunst -en Antiekbeurs Delft die jaarlijks in Museum Het Prinsenhof de Oude Kunst- en Antiekbeurs organiseert.

Expositie – Het Letterkundig Museum zal elk jaar tijdens op de boekenbeurs in Het Prinsenhof een kleine expositie inrichten die het jaar, dat 50 jaar achter ons ligt, literair uitlicht. In 2013 zal dit dus 1963 zijn.

Belicht wordt hoe het betreffende jaar er ‘literair gezien’ uitzag. Welke schrijvers debuteerden, wie overleed, welk boek was een bestseller en welke belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen hadden hun invloed op de literatuur.

Zaterdag 20 & zondag 21 april van 10.00 tot 18.00 uur – ingang : Oude Delft 185  Delft

(Op vrijdag is de beurs geopend voor vaste relaties van de deelnemers en andere genodigden.)

 

delft-van-mandelezaal

 

 

Het Boekenweekend Delft vindt plaats in de Van der Mandelezaal, de overdekte binnenplaats van het museumcomplex Het Prinsenhof.

 

UPDATE  – Boekenweekend 2013 afgelast

Na maanden van voorbereiding heeft het Bestuur van de Stichting Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft besloten het Boekenweekend Delft 2013 geen doorgang te laten vinden. Het ‘Boekenweekend’ stond gepland op 20 & 21 april in Museum Het Prinsenhof. We hebben als organisatie meer tijd nodig om de boekenbranche in beweging te krijgen en zullen wellicht het concept op bepaalde punten moeten aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *