6e Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) – 15/17 maart 2013

mabp-2013-1MABP 2013 – De Maastrichtse Sint Janskerk wordt komend weekend voor de zesde keer het eldorado voor de collectioneur en liefhebber van antiquarische boeken en prenten.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013, tijdens het begin van TEFAF, wordt voor de zesde keer de grote internationale antiquarenbeurs georganiseerd in de gotische Sint Janskerk aan het Vrijthof te Maastricht.

Een dertigtal gerenommeerde antiquarenhuizen uit binnen -en buitenland zal weer het meest waardevolle en interessantste uit hun collecties laten zien.

ontbijt-op-bed-2013ONTBIJT OP BED – Elk jaar is er tijdens de beurs een nevenprogramma, gerelateerd is aan boek en prent. Dit jaar richt de organisatie zich op de roerige jaren zestig van de vorige eeuw en met name op de provobeweging die niet alleen in Amsterdam en Nijmegen actief was maar ook in Maastricht. Eén van de periodieken uit die tijd was ‘Ontbijt op Bed’ dat in Maastricht in 1966 en 1967 verscheen.

De organisatie van MABP zal een tentoonstelling inrichten met memorabilia toegespitst op de grafische uitingen van de redactie van ‘Ontbijt op Bed’. Zoals affiches, vlugschriften en de, in totaal elf uitgaven van het periodiek zelf.



Leave a Response