Nog één keer: ‘Hier is… Adriaan van Dis’

dwdd-van-disVanwege De Boekenweek zal donderdag 14 maart 2013 zal ‘De Wereld Draait Door’ voor één keer plaats maken voor Adriaan van Dis, die dan zijn legendarische programma ‘Hier is… Adriaan van Dis’ laat herleven.

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

Adriaan ontvangt op donderdag 14 maart vier gasten van formaat. De jonge Duitse schrijfster Judith Schalansky, die de overgangstijd in Oost-Duitsland na de val van de muur in zwarte humor beschrijft. Clive Stafford Smith, een Brits-Amerikaanse advocaat die zijn leven wijdt aan de strijd tegen de doodstraf. En Maarten en Eva Biesheuvel, over schrijven tegen de krankzinnigheid.

  •  ‘Hier is… Adriaan van Dis’, donderdag 14 maart 2013, van 19.30 – 20.20 uur (in de uitzendtijd van DWDD) bij de VARA op Nederland 3.

culturaCultura24
Hoogtepunten uit: Hier is Adriaan van Dis
Aansluitend zal Cultura24 deze donderdagavond bijna drie uur lang de mooiste, narrigste en verleidelijkste interviews van Van Dis uit zijn roemruchte programma ‘Hier is… Adriaan van Dis’ uitzenden (van 20.30 – 23.15 uur).

 



Leave a Response