Arnon Grunberg wint de Zwarte Bladzij 2013, de prijs voor het meest overschatte boek

grunberg-ziekte

Arnon Grunberg is vrijdagavond tijdens het ‘Bal der Geweigerden’ in Paradiso uitgeroepen tot winnaar van de ‘Zwarte Bladzij 2013’, de prijs ‘voor het meest overschatte boek van het jaar. Hij krijgt de prijs voor zijn laatste boek, ‘De man zonder ziekte’.

De prijs is een initiatief van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures. Het blad wil met de prijs aandacht vragen voor ‘een belangrijke verschuiving in de literatuur’.

“Steeds meer jonge jongens en meisjes krijgen de gelegenheid te debuteren en hun boek op de televisie en in interviews te verkopen, niet omdat ze zulke mooie boeken schrijven, maar omdat ze een spannend leven of een mooi gezicht hebben.”

Verder doen de ‘gearriveerde’ auteurs, of volgens Propria Cures de ‘vergrijzende kant van het gilde’, niet meer hun best omdat geen criticus het waagt de gevestigde orde negatief te bespreken. “Wie al lang een schrijver is krijgt media-aandacht”, aldus de redactie.

De jury, bestaande uit de redactie van PC, had drie boeken genomineerd:
Arnon Grunberg – De man zonder ziekte
Hanna Bervoets – Alles wat er was
Özcan akyol – Eus

Voor wie  nieuwsgierig is wat ‘de gevestigde orde’ van het boek van Grunberg vindt is hier (op Grunbergs eigen website) een lijst met 23 recensies te vinden van De man zonder ziekte.

[ info bij bol.com over: De man zonder ziekte | Alles wat er was | Eus ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *