Koen Peeters wint E. du Perronprijs – uitreiking op 28 maart 2013

peeters-heuvels-2012

 

Koen Peeters wint met zijn boek ‘Duizend heuvels’ de E. du Perronprijs 2012.

De E. du Perronprijs 2012 zal op donderdag 28 maart 2013 worden uitgereikt aan winnaar Koen Peeters bij brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) in Tilburg.

De E. du Perronprijs is een jaarlijkse prijs die in 1986 op initiatief van de Gemeente Tilburg en de Tilburg School of Humanities (toen nog ‘Faculteit der Letteren’) werd ingesteld, ter bekroning van mensen of instellingen die zich middels een actieve bijdrage aan de cultuur verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de in Nederland woonachtige bevolkingsgroepen.

De genomineerden voor de prijs waren:

  •     Koen Peeters, Duizend heuvels (Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen)

De winnaar werd op 23 maart bekend gemaakt tijdens het Tilburgse festival TiLT waar dit jaar de landelijke afsluiting van de Boekenweek werd gevierd.

Voorafgaande aan de prijsuitreiking op 28 maart vindt de E. du Perronlezing plaats. Na Antjie Krog en Paul Scheffer is het nu de beurt aan Job Cohen, voormalig burgemeester van Amsterdam en oud politiek leider van de PvdA. In de lezing buigt Cohen zich over de vraag of diversiteit nog wel een maatschappelijk thema is. .
De prijsuitreiking en de lezing zullen ook te volgen zijn via een live stream op de website van bkkc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *