Internationaal literatuurfestival Winternachten 2008 in Den Haag

De Turkse schrijfster Elif Shafak opent op donderdagavond 17 januari 2008 met de Winternachtenlezing de dertiende editie van het internationaal literatuurfestival Winternachten. Meer dan negentig schrijvers, denkers en musici van over de hele wereld treden op in tal van programma’s in Theater aan het Spui en het aangrenzende Filmhuis Den Haag.winternachten-2008.jpg

Tijdens Winternachten gaan schrijvers met elkaar in debat, dragen voor uit eigen werk, discussiëren over de wereld in hun werk en over literatuur in de wereld. Dit jaar treden talloze Arabische auteurs op. Verder komen er schrijvers uit Zuid-Afrika, Indonesië, Turkije, Suriname, Antillen/Aruba en natuurlijk uit Nederland en Vlaanderen.

Het thema dit jaar is ‘Spookschip de Wereld’. Winternachten staat in het teken van angst. We zijn bang, of worden bang gemaakt, voor globalisering, terrorisme, vluchtelingen, technologische ontwikkelingen, klimaatverandering, ja voor wat eigenlijk niet? Schrijvers en denkers zullen op verschillende podia de angst tot op het bot fileren. Waar zijn we nu eigenlijk bang voor?

Naast gerenommeerde auteurs lopen er op het festival veel jonge internationale schrijvers rond. Er zijn poëzieprogramma’s en er is een ruim aanbod van muziek en film.

Op de website vindt u het complete programma.

winternachtenaff.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *