Vier bundels genomineerd voor C. Buddingh’-Prijs 2013

nom-buddingprijs-2013Nominaties C. Buddingh-Prijs 2013

De dichters Iris Brunia, Henk Ester, Bernke Klein Zandvoort en Kira Wuck ontvangen een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar. De bundels van de vier dichters werden door de jury, bestaande uit dichter Anneke Brassinga, directeur van Poëziecentrum Gent Carl de Strycker en vertaler Karol Lesman, uit de in totaal vijfentwintig ingestuurde debuutbundels geselecteerd.

De dichters krijgen hun nominatie voor de volgende debuten (in alfabetische volgorde):

  • Iris Brunia – Laten we mijn lichaam delen (De Harmonie)
  • Henk Ester – Bijgeluiden (De Arbeiderspers)
  • Bernke Klein Zandvoort – Uitzicht is een afstand die zich omkeert (Querido)
  • Kira Wuck – Finse meisjes (Podium)

Aan de C. Buddingh’-prijs is een geldbedrag van € 1.200,- verbonden. Op donderdag 13 juni wordt de winnaar van de C. Buddingh’-prijs 2013 bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op het 44e Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *