2008 – 40 jaar Booker Prize

booker1.jpg

De Booker Prize for Fiction wordt ieder jaar uitgereikt voor een boek geschreven door een inwoner van het Brits Gemenebest of Ierland. De prijs werd in 1968 ingesteld door Booker Plc, en om de kwaliteit van de prijs te waarborgen worden de juryleden gezocht onder critici, schrijvers en academici. Sinds 2002 staat de prijs bekend als de “Man Booker Prize for Fiction“, nadat de sponsoring werd overgenomen door de Man Group plc.

In 2008 bestaat de prijs veertig jaar en daar wordt veel aandacht aan besteed. Onder meer komt er een grote tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum in Londen over de geschiedenis van de prijs en er wordt een filmfestival georganiseerd onder de titel ‘The Booker at the Movies‘. Er bestaan 38 films gebaseerd op verhalen van winnaars en genomineerden van de Bookerprijs.booker3.jpg

Verder zullen op diverse literatuurfestivals extra aktiviteiten worden georganiseerd. Van The Sunday Times Oxford Literary Festival, Canterbury Festival, Edinburgh International Book Festival en The Times Cheltenham Literature Festival is nu al bekend dat zij daar aan mee doen.

Op de website zal regelmatig nieuws over dit jubileum te lezen zijn.



Leave a Response