Beeld Tom Poes bij geboortehuis Marten Toonder

kaart-tom-poes-2013Op 2 mei 2013 wordt gevierd dat Marten Toonder 101 jaar geleden werd geboren in de Thorbeckestraat, op het Noordereiland te Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan onthult Irwin Toonder, de oudste kleinzoon van Marten Toonder, een beeld van Tom Poes dat voortaan een oogje in het zeil zal houden bij het geboortehuis van Marten Toonder.

ontwerp-beeld-tom-poes
schetsontwerp voor het beeld Tom Poes

Het initiatief komt van Herbert Janson, bestuurslid van Stichting Montmartre aan de Maas. Tamyra Meesters, beeldend kunstenaar die op het eiland woont en werkt, werd gevraagd een beeld van Tom Poes te ontwerpen dat ‘toezicht’ kan houden op het geboortehuis van Marten Toonder.

Het beeld van Tom Poes is bekleed met mozaïekstukjes van gebruikt wit serviesgoed. Bewoners van het Noordereiland werd gevraagd met gebroken borden of overtollig servies mee te werken aan dit gedenkteken voor Marten Toonder.

De Onthulling Beeld Tom Poes op 2 mei begint om 14.30 uur bij de Wilhelminafontein op het Burgemeester Hoffmanplein.

 

Nog een beeld – Toonder heeft al een standbeeld op het Binnenrotteplein nabij Station Blaak. Het zes meter hoge bronzen beeld werd in 2002 onthuld op de negentigste verjaardag van de striptekenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *