Culinaire uitgeverij Minestrone scoort twee keer bij de Prijs voor Best Vormgegeven Boeken 2013

Op 23 april 2013 vond tijdens het symposium ‘De Staat van het Boek’ de uitreiking plaats van de ‘Prijs voor Best Vormgegeven Boeken 2013’.

Drie boeken werden door de vakjury, bestaand uit Koen Brams (voorzitter, onderzoeker en publicist), Inge Ketelers (grafisch ontwerper), Geoffrey Brusatto (vormgever en docent), Ron van Roon (grafisch ontwerper) en Jan Van Damme (boekhandel Beatrijs), bekroond met de Prijs voor De Best Vormgegeven Boeken:

  • Categorie Literatuur : Schiller/Tasten van Jan Decorte, vormgegeven en uitgegeven door Paul Verrept (Bebuquin)
  • Categorie Special interest : L’Amour des Moules van Willem Asaert en Sergio Herman, vormgegeven en uitgegeven door Thomas Desmet & Benoit Vandenbroucke (Minestrone)
  • Categorie Kunstboeken : Hands of Time van Johan De Wilde en Hans Theys, vormgegeven en uitgegeven door Studio Luc Derycke: Luc Derycke en Jeroen Wille (MER Paper Kunsthalle)

Daarnaast kregen 13 uitgaven in 8 categorieën een eervolle vermelding.

Meer bij bij boek.be waar tevens de brochure is te downloaden over De Best Vormgegeven Boeken 2013 met het juryrapport, commentaar van de laureaten (zowel de grafisch vormgevers als de uitgevers), en uitgebreide informatie over de bekroonde werken en biografieën.

sergiologyPublieksprijs voor het Beste Boekomslag

Tien covers waren genomineerd voor de Publieksprijs 2013. Op een totaal van 2563 stemmen werd met 481 voorkeurstemmen de Publieksprijs voor het Beste Boekomslag toegekend aan de cover van Sergiology van topkok Sergio Herman, van de hand van vormgever Nej De Doncker (Minestrone). Als prijs mag De Doncker voor bpost een postzegel ontwerpen die in 2015 zal worden uitgegeven.

Uitgeverij Minestrone

Als ‘kleinste culinaire uitgeverij van de wereld’ won uitgeverij Minestrone eerder in Parijs de prestigieuze prijs binnen van ‘Beste Culinaire Uitgeverij van het jaar’.

SERGIOLOGY‘ is het nieuwe gastronomische kunstobjectboek van Sergio Herman, chef-kok van driesterrenrestaurant Oud Sluis te Sluis (NL). Een groot formaat zwart linnen luxebox met audio device, inspirerende recepten en topfotografie van fotografen Stephan Vanfleteren en Tony Le Duc.

Sergiology werd in juni 2012 uitgebracht in een oplage van 2000 genummerde exemplaren met een verkoopprijs van € 195,00. Op deze speciale website nog te koop.

Een versie zonder doos en audio device is te koop voor € 97,50 – o.a. bij bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *