Covers with books (10) – ‘Een stad vol boeken’ – Nelleke Noordervliet

noordervliet2.jpg

Voor deze aflevering een primeur, het ontwerp voor het omslag van ‘Een stad vol boeken’, geschreven door Nelleke Noordervliet ter gelegenheid van Amsterdam Wereldboekenstad 2008.

Op 23 april 2008 wordt het boek gepresenteerd tijdens de officiële opening van Amsterdam Wereldboekenstad in de Westerkerk in Amsterdam. In deze culturele geschiedenis van de stad schetst zij een beeld van bijzondere collecties en bibliotheken, waarvan vele ware verborgen schatten blijken te zijn. Het boek komt door een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Amsterdam Wereldboekenstad tot stand en wordt uitgegeven door Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Een stad vol boeken vermengt historische werkelijkheid met fictie en belicht zowel oude als nieuwe schatten: van Ets Haim in de Portugese Synagoge, naar de ArtisBibliotheek tot de recent geopende nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam.

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *