Postzegels Nederlandse schrijvers uitgereikt aan Couperus Genootschap

postz-schrijvers-2013-1Op 22 mei 2013 presenteerde PostNL een serie postzegels met Nederlandse schrijvers. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan Petra Teunissen-Nijsse, voorzitter van het Couperus Genootschap en Caroline de Westenholz, voorzitter van de stichting Louis Couperus Museum in Den Haag.

Het postzegelvel bevat tien postzegels met de portretten van vijf bekende Nederlandse schrijvers: Louis Couperus, Adriaan Roland Holst, Godfried Bomans, Simon Carmiggelt en Gerrit Kouwenaar. De vijf zijn, naast hun literaire status, geselecteerd omdat ze in 2013 een bijzonder geboortejaar behalen. Daarnaast heeft het Louis Couperus Genootschap 2013 uitgeroepen tot Louis Couperus Jubileumjaar.

postz-schrijvers-2013-2Vormgever Herman van Bostelen ontwierp de zegels en gaf elke schrijver zijn eigen pasteltint: oudroze voor Couperus (150 jaar geleden geboren), zeeblauw voor Roland Holst (125 jaar geleden geboren), lichtoranje voor Bomans (100 jaar geleden geboren), lichtgroen voor Carmiggelt (100 jaar geleden geboren) en oker voor Kouwenaar (90 jaar geleden geboren).

postz-schrijvers-2013-3

update – op ‘Postzegelblog verscheen nog een tweede artikel over dit postzegelvel, 26 mei 2013 door Bate Hylkema

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *