Droevig einde voor bibliotheek Tropeninstituut

kit-bibliotheek

De bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen heeft 900 duizend boeken, kaarten, tijdschriften en andere documenten in de aanbieding. Als gevolg van de bezuinigingen wordt een groot deel van de vermaarde collectie ontmanteld; het instituut vraagt andere bibliotheken of er interesse is de stukken over te nemen. Lukt dat niet voor 1 januari, dan gaat wat overblijft van de collectie in de papiercontainer.

De Volkskrant heeft vandaag een schrijnend verhaal hoe opnieuw een stuk cultureel erfgoed wordt afgebroken door onbesuisde bezuinigingen.

 

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) gaat nog dit jaar ingrijpend reorganiseren. Daarbij zullen zo`n 90 arbeidsplaatsen overbodig worden. Deze reorganisatie is `de minimaal noodzakelijke ingreep nu het instituut het de komende jaren met flink minder geld moet gaan stellen`, zo laat het KIT in een persverklaring weten. Het KIT spreekt van een `zeer ingrijpende` reorganisatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *