(T) ‘Twee vrouwen’ van Harry Mulisch is het campagneboek van ‘Nederland Leest 2008’

mulisch2.jpg

Het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch staat centraal in de derde editie van Nederland Leest (17 oktober t/m 14 november 2008).
Dit maakte de Stichting CPNB, de organisator van Nederland Leest, vandaag bekend. De roman wordt gratis uitgedeeld aan de leden van de openbare bibliotheken.

De roman Twee vrouwen verscheen in 1975 bij Uitgeverij De Bezige Bij. Het draait om twee vrouwelijke hoofdpersonen, de oudere Laura en de jonge Sylvia. De klassieke noodlotsdrama’s van Orpheus en Oidipoes zijn in het verhaal verweven. Het in het Amsterdam van de jaren zeventig gesitueerde verhaal werd sinds de publicatie in 1975 in 10 talen uitgebracht. In 1979 verfilmde regisseur George Sluizer het boek met o.a. de acteurs Bibi Andersson, Kitty Courbois en Anthony Perkins.

De jaarlijkse campagne Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in nauwe samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

In 2006 stond Dubbelspel van Frank Marinus Arion – met een oplage van 725.000 exemplaren – centraal. In 2007 was dat De gelukkige klas van Theo Thijssen met bijna een miljoen stuks. Gaat de oplage ditmaal over het miljoen heen? Naast de gratis bibliotheekeditie verschijnt weer een speciale luxe editie voor verkoop in de boekhandel.

Zie voor een overzicht van alle edities van de Twee Vrouwen de website van Louis Heij.

mulisch3.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *